Uvařte si svoje vlastní pivo. Stačí získat cukr z ječmene, dochmelit a prokvasit. Naučíme vás to.
Vaření piva může být překvapivě jednoduché. Nepotřebujete domácí pivovar či drahé vybavení, docela dobře si vystačíte s velkým hrncem, manifoldem (scezovací „síto“) a chladičem. Pak už stačí jen dodržet technologický postup a můžete si vychutnat vlastní pivo. Pokud se nedopustíte žádné chyby – od toho je náš kurz – získáte pivo v té nejvyšší možné kvalitě: čerstvé, nefiltrované, nepasterizované. A přesně takové má být dobré pivo.
Kurzy vaření piva pořádá Národní zemědělské muzeum ve spolupráci se Sládkovou akademií, která se specializuje na pivní kulturu a vzdělání (sommelierské a degustátorské kurzy).
Pivo u nás v muzeu budeme vařit v termínech 22. 1. 2022 a 26. 2. 2022.